LaYaNnNnNnN................

By: Acik Bard

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-Jun-2007 06:56 Email | Share | | Bookmark
Syed Arif Syed M. Saufi

Saya kakak Arif :-)
Saya adik Kakak Nadia :-)
Hi semua....since dah lama tak update, so saya ambil kesempatan utk letakkan gambar newborn baby, Syed Arif, adik kepada Sharifah Nadia dan anak teruna kepada pasangan bahagia Syed M. Saufi dan Norida...

Anyah, acik pinjam ye gambar Syed Arif yang comel lagi gebu ni... berat semasa dilahirkan 4.53kg, dilahirkan secara normal di salah sebuah hospital di Christchurch, New Zealand. Syed Arif berjaya mengatasi berat kakaknya, Nadia iaitu 3.53kg...oppssss 3.35kg . To Syed Arif, welcome to the world dan semoga menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada agama, bangsa, keluarga dan agama....amin.....

lama lagi nak dapat jumpa Syed Arif ni....huuhuhu anyah, cepat la balik malaysia....



kakaknya pun tak kurang hebat cutenya



Thursday, 8-Mar-2007 11:55 Email | Share | | Bookmark
A visit to Borobudur Temple, Indonesia

Dari jauh dah nampak puncak
front view of borobudur
tgk dari bawah pun mcm pnt je nak naik
View all 18 photos...



Chandi borobudur ni adalah salah satu benda ajaib didunia. Mmg ajaib sehingga tak mampu dibayangkan bagaimana manusia zaman dahulu kala boleh membina temple yang sgt besar, luas, bertingkat-tingkat dan setiap satu ukiran dibuat dahulu baru disusun menjadi bentuk yang tertentu.....banyangkan . Dari jauh dah nampak puncak temple, tapi sebelum tu kami kena serbu dgn penjual jalanan yang cuba memujuk kami utk membeli. Bagi orang luar mungkin agak weird sbb terasa macam kita ni artis je...hhehheheh bak kata adik, kalau terasa nak jadi mawi or artis2 kat malaysia, datang la indonesia.... tp kita just ignore je ngan diaorang tu. nothing will happen. but if you can bargain for the lowest price, why don't you try



Bila tgk dari bawah, hhuhuhuuhuuhuhu mmg tinggi betul. tangga dia mmg agak curam dan kena berhati-hati semasa mendaki... ketinggian yang berterusan sampai ke puncak....sedikit sebanyak sejarah dapat diketahui sebab kami ada photographer yang bertindak sebagai tourist guide yang menceritakan cerita disebalik binaan....



Ada juga di antara patung-patung yang ada dah hilang kepala mungkin disebabkan perubahan keadaan struktur bumi atau ada yang ambil utk tujuan2 pemujaan.....



Ini adalah struktur asal tapak borobudur....ada batu-batu yang baru ditambah utk tujuan pelancongan dan juga untuk memudahkan tindakan seterusya dengan menggantikan dgn batu-batu asal yang mungkin dijumpai semula.









Pengalaman yang cukup menarik untuk melawat dan mendaki temple ni kerana merupakan satu bahan sejarah yang punya bnyk cerita disebaliknya......


Wednesday, 7-Mar-2007 02:54 Email | Share | | Bookmark
I've been tagged.....

Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuh i've been tagged by Harni Safarina. Thks to harni as this can be part of my leisure time to release tension from bundle of works each day ....here are the 6 weird things about me (kena curi2 masa yang ada kat ofis ni but still able to list down the following eventhough my time is so limited to think hehhehehehhe):

1. Paling liat nak bangun pagi....huhuhuhuuhuhu ni mmg attitude yang cuba dibendung tapi 70% yang berjaya achieved. nasib baik la dah keje kalau jobless mmg hari2 bangun pukul 11am .

2. tak suka lipat baju tapi kalau bab basuh baju serahkan pada yang pakar hahhahahahhahaha rajin basuh je tapi malas nak lipat baju...pesal taktau la tapi mak ckp masa mak anak dara dulu pun mmg malas nak lipat baju hehehhehe so tak salah ibu mengandung ni...

3. kalau bab nak mengingat nombor or angka2 yang banyak mmg senang alhamdulillah....tp bab nak baca buku sejarah mmg payah

4. geram pada orang yang nak susah faham apa yang kita cakap or explain hehhehehehhe...tp kkdg kena sabar tapi kkdg tu explode gak tu......

5. malas betul nak basuh kete...kemas kete lagi la..... tp tetap syg kat kete kesayangan tu

6. cerewet kalau bab makan ni...mmg cerewet....

So it's my turn to tag 6 other person......here they are:

http://ridaida22.fotopages.com
http://pipigembol.fotopages.com
http://kak-long.fotopages.com
http://e-nadd.fotopages.com
http://jasrine2.fotopages.com
http://geenazri.fotopages.com

The rules are: People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. Don't forget to leave a comment that says 'you are tagged' in their comments and tell them to read your blog !


Tuesday, 27-Feb-2007 03:11 Email | Share | | Bookmark
Part I - My brother's convocation, Yogyakarta, Indonesia........

Dari Malaysia....
...ke Indonesia
berat sebelum....
View all 35 photos...
Assalamualaikum to my beloved visitors....

Erm lama tak mengarang kat FP, my time is so limited as I have a bundle of works waiting for me right now to be completed...huhuhuhhhuuhuu keje takkan pernah habis tapi sentiasa bertambah.....

Congratulations to my brother on his convocation last week at Universitas Gadjah Mada, UGM, Yogyakarta, Indonesia. He's now a Pharmasist and another good news that he just received a Letter of Appointment from KKM yesterday. Now he's waiting for posting and guess what.....Sabah is his dream place to start his new profession.....Good Luck bro.... and this is for you

First time sampai kat yogyakarta mmg environment yang sedikit luar biasa dari malaysia. Cuaca tak jauh berbeza tapi kadang2 waktu malamnya lebih sejuk bila tiba musim sejuk... . Kami landed kat solo airport pukul 0855 local time. naik teksi from solo to jogja lebih kurang sejam jugak sebab keadaan jalan yg sibuk. tambang IR180,000. huhuhuhuhu mmg menggerunkan kalau tgk diaorang driving tapi you takkan jumpa accident. tu la bezanya pemandu indonesia dan malaysia. mereka menghormati sesama sendiri tp diaorang ni suka bunyikan hon...memotong pun sebelah kiri...kalau kita kat malaysia dah kena maki hamun rasanya....

kat setiap traffic light mesti akan jumpa peminta2 sedekah, guitaris jalanan dan macam2 jenis orang minta sedekah. kesian tgk diaorang, sanggup lakukan apa je utk dapatkan duit. erm rakyat indonesia 220 juta so kerajaan pun tak mampu nak sediakan facilities yang mencukupi dan bantuan utk setiap rakyat. sepanjang jalan from solo to jogja mmg tak sunyi dari deretan kedai yg sentiasa sibuk menjalankan urusniaga...diaorang ni akan jual apa je. petrol pun diaorang isi dalam botol2 dan jual. dan kalau you berhenti or parking kete kat memana, mesti kena bayar parking IR1000. kat town IR2500. kalau kat high class restaurant IR2000. tp diaorang very polite....

masa tggu adik amik scroll dalam dewan, sy duduk sorang2 kat luar dewan. huhuhuhuuhuhu lama giler. kol 6.30am dah kena tggu adik daftar kat UGM pastu habis kol 1200...lama tu.. masa tunggu tu macam2 orang akan dtg jual barang kat kita termasuk la smpi ada yang jual bateri double A. As I said, diaorang akan jual apa je asal dpt duit...peminta sedekah pun ramai giler. taktau la diaorang tawaf bpe kali...tapi kalau kita taknak beli pape or bg sedekah, diaorang tak kacau...just passed by...

esoknya pg2 kami gi melawat chandi borobudur (gambar will be uploaded in the next entry), salah satu benda ajaib didunia. mmg besar and tak larat nak gi setiap tingkat yang ada. semua ada 8 tingkat smpi la ke stupa kat tingkat teratas. lepas tu kami gi malioboro...hehhehehehhehe mmg best shopping sakan. penuh tgn kiri kanan ngan brg shopping. rasa mcm taknak balik hotel je..penuh 1 beg (bwk beg ksg spare dari msia ) ngan ole2....

mmg percutian yang menarik...and hope akan dpt dtg lagi ke jogja ni

















Will be back soon with more updates..............


Monday, 12-Feb-2007 06:20 Email | Share | | Bookmark
Majlis Penuh Gilang Gemilang...Intan Salwani & Saiful Nang

pagi sabtu...brfast kat wangsa maju...
Grand Ballroom, Concorde Shah Alam
Another view...
View all 43 photos...
First of all, a bunch of thank you to Datuk Ahamad, Datin Hasiah, Intan Salwani (Ayong) and Intan Diana (Adik) for giving me such a great opportunity to be part of the ceremony. It was a wedding between Intan Salwani Datuk Ahamad & Saiful Nang on one great Saturday night, 10 February 2007, 8.30pm, Grand Ballroom, Concorde Hotel Shah Alam.....

I was appointed by Ayong to be her Best Woman on her big day....'YES' was my final word after 'a few negotiations' when she asked me 'Acik, would you be my Best Woman on the 10 feb '07? Just to make her feel uncomfortable, I kept quiet for 2 weeks and she kept on asking me again and again....hehehhehehhehe at that time, I asked her back 'Ayong, please give me one good reason why you choose me to carry that 'big responsibilty'?? and with her soft words, she convinced me and said 'because you are one of my best friend ever after'....hehehhehehehe and immediately I agreed to be her best woman.... thks again to ayong for the opportunity..... very much appreciated......

******* Maaf visual gambar yang kurang memuaskan.....

kalau nak tgk gambar2 yang lebih menarik, sila layari laman fotopages di bawah:

http://ladyct.fotopages.com
http://photovideo.fotopages.com
http://sfawani.fotopages.com
http://e-nadd.fotopages.com

Dan tak lupa, fotopages yang paling glamour:

http://kak-long.fotopages.com
http://saifulnang.fotopages.com














[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net